Čokoladni kostanj

ANTEJA  

član od: 10.10.2006

sporočila: 51

tema odprta - 4. okt 2007 12:36 | ogledi: 3.675 | odgovori: 5

Prišla je sezona kostanja. Polek raznih receptov sem na nekem forumu zasledila sliko čokoladnega kostanja. Ker mi je bila zamisel o čokoladnem kostanju všeč, sem se lotla iskat recept za to sladico oz. praline, na žalosp jih nisem nikler zasledila. Ali je mogoče katera od vas že zasledila ta recept? Predstavljam si, da je masa narejena iz kostanjevega pireja in prelita s čokoladno kuverturo, kaj pride še zraven pa ne vem. Vsak namig je dobrodošel.

ANTEJA

ANTEJA  

član od: 10.10.2006

sporočila: 51

4. okt 2007 13:00

Loni, mislim da bi tvoj recept ustrezal. Na žalost pa je moja angleščina zelo slaba. Ali ga lahko kdo prevede prosim? ANTEJA

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

4. okt 2007 14:56

 Ne vem, če je to to, ker gre za kostanjev pire, ampak tu imaš prevod, svobodno po moje, preden se kdo vtakne v kako besedo.

 

 Chocolate Chestnut Truffles

avtorice Emily Crumpacker

 

Sestavine:

170 g grenke ali polgrenke čokolade

454 g vloženih celih kostanjev ali 567 g svežih kostanjev

6 jušnih žlic masla

1/2 skodelice sladkorja (saj veš, ena skodelica je okoli 240 ml)

2 1/2 jušnih žlic brandyja ali drugega žganja

1 čajna žlička vanilijeve arome

  Za obliv:

400 g polgrenke čokolade

1 do 1 1/2 skodelice kakava v prahu 

 

Navodila za pripravo:  Za izdelavo sredice stopite čokolado v vodni kopeli, jo ohladite. Če uporabljata sveže kostanje, jih zarežite v obliki križa, dajte v hladno vodo in pustite, da zavre, vre naj 5 minut. Odstranite luščine in notranjo kožico. Kostanj zmečkajte. Penasto umešajte maslo in sladkor, dodajte kostanjev pire, aromo ter žganje. Dobro premešajte, nato dodajte še ohlajeno čokolado. Oblikujte kroglice, če masa postane premehka za oblikovanje, jo dajte za nekaj časa na hladno. 

Kroglice dajte v stopljeno in ohlajeno čokolado in jih dajte na krožnik, na katerem je kakav v prahu. Pustite nekaj minut, da se ohladijo. Posujte s kakavom v prahu, dajte v papirnato košarico in shranite v haldilniku.

Za 5 ducatov kroglic.

Loni Makaroni

ANTEJA  

član od: 10.10.2006

sporočila: 51

5. okt 2007 8:59

Loni najlepša hvala. Bom ga preizkusila čim dobim kostanj. Poskusila ga bom tudi preliti s čokoladno kuverturo. taki so vsaj bili tisti, ki sem jih videla na slikici. (želela sem jo posredovat a je ne morem priletiti).

  

ANTEJA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti